Organizarea corectă spațiului bucătăriei în viitor pastrează mult timp, energie și nervi.
Sănătatea, energia, forța, realizările, buna dispoziție pe tot parcursul zilei depind de calitatea vieții de zi cu zi.
Timpul de odihnă, organizarea corectă a muncii, numarul de distrageri care vă inhibă, confortul etc. factori care vă afectează în mod direct concentrarea, claritatea mentală, eficiența și succesul în fiecare zi și în general.
În lumea contemporană, timpul liber este extrem de scurt sau chiar absent. Din cele 16 ore de trezie, o oră este cheltuită pentru a ne pune în ordine, 8 ore mergem la muncă, 2 ore suntem pe drum, mâncăm o oră pe zi, facem cumpărături și stăm în rând timp de 40 de minute, pregătim mâncarea timp de 1-3 ore , etc. În total, în cel mai bun caz, ne rămâne aproximativ o oră maximum. Prin urmare, nu puteți neglija acordarea atenții speciale organizării corecte a casei dvs., unde sunteți la putere a schimba ceva. Eliminând sau reducând pierderea de timp în activitățile de rutină, cum ar fi prepararea mincarei, puteți crește cantitatea de energie și timpul liber de două sau mai multe ori.
Deci, cum puteți benefecia de mai mult timp liber și vă puteți îmbunătăți calitatea vieții?! Acum aș vrea să abordez subiectul optimizării doar a celei mai importante și consumatoare de timp și energie, și anume bucătăria.
Bucătăria este în principal - mobilă și electrocasnice. Aranjarea și organizarea necorespunzătoare, atunci când gătești, duce la oboseală rapidă, epuizare și aversiune față de gătit și spălarea veselei.
Bucătăria, mică sau mare, trebuie organizată după reguli ergonomice.
Fără exagerări, proiectarea, cu luarea în considerare a ergonomiei, este cea mai importantă etapă în crearea viitorului mobilier. La această etapă este dificil de făcut fără un specialist bun și experimentat, deoarece interiorul și obiceiuri personale sunt foarte diferite și necesită soluție individuală. Dar, în general, unele puncte individuale nu sunt greu de înțeles pentru o persoană fără experiență în proiectarea mobilierului.
Pentru ca gătitul și spălatul vaselor să nu vă împovăreze și să nu cauzeze doar oboseală, dureri de spate și dezgust, atunci când alegeți viitorul mobilier, urmați sfaturile de mai jos.
1. Masa de lucru trebuie amplasată între chiuvetă și plită, de preferință lățime de 90-120 cm. În caz contrar, atunci când gătiți, va trebui să vă deplasați foarte mult prin bucătărie.
2. Pentru dulapurile inferioare, utilizați numărul maxim de sertare. Renunțați la uși pe balamale în favoarea sertarelor. În acest fel, nu va trebui să vă aplecați într-o poziție incomodă și să pierdeți mai mult timp căutând ceea de ce aveți nevoie. Sertarele moderne oferă vizibilitate clara și acces rapid fără a vă îndoi. În sertare încape de două ori mai mult decât într-un dulap obișnuit cu uși, deoarece obectele de pe raft au nevoie de spațiu deasupra pentru a le scoate. Cu sertare, durata căutării a necesarului este de câteva ori mai scurtă. Cu ușile batante, pentru a ajunge la obiecte mai adânci, uneori trebuie să scoateți o parte din ceea ce se află în fața lui și apoi să le puneți la loc.
Cerințele pentru sertarele moderne este de cel puțin 25 kg sarcină și fund solid din PAL. Lățimea perfectă este de 50-80 cm. Mai îngust - nefuncțional, mai larg - incomod.
Dacă bugetul este limitat, renunțați la mecanismele de ridicare pentru dulapurile superioare și la alte mecanisme, dar în niciun caz nu trebuie să renunțați la sertare.
3. Completați balamale și sertare cu închidere lentă. Cu așa completatie, salvați toți membrii familiei de zgomotul inutil, dispare necesitatea de a duce ușa atent până la capăt, ceea ce vă economisește timpul în timpul gătitului și este cu adevărat comod. Dacă folosești un astfel de mobilier pentru o vreme, devine foarte dificil să te obișnuiești cu folosirea mobilierului fără complețatia cu închidere lentă.
4. Fitingurile durabile și de înaltă calitate (balamale, mecanisme de glisiere, mecanisme de ridicare) vă vor salva în viitor de fațade lăsate, cheltuieli de înlocuire și toate cheltuieli aferente a timpului și banilor. La fel și mânere cu o acoperire bună și rezistentă la uzură și scurgător din inox.
5. Merită să completați din start garniture cu iluminare a mesei de lucru. În serile întunecate, aplecându-se deasupra mesei, blocați lumina generală. Prin urmare, lumina suplimentară sub dulapurile superioare vă va ușura viața.
6. Alegeți înălțimea mesei de lucru potrivită cu înălțimea dvs. Înălțimea standard a blatului de bucătărie este de 85 cm. Un standard vechi de 70 de ani, actual pentru femeia europeană medie din anii 50 ai secolului trecut, când înălțimea lor medie era de 160 cm.
Cum să aflați ce înălțime a mesei de lucru este potrivită pentru dvs. Din picioare, îndoiți brațul la cot și măsurați distanța de la el la podea. Scadeți 15 cm pentru înălțimea optimă de lucru pentru lucrări în picioare.
Unor lucruri ar trebui să fie acordat mai multă atenție din start, decât mai târziu să plătiți cu timpul, sănătatea, confortul și calitatea vieții. Mai bine conomisiți timp și energie pentru lucruri mai importante si mai plăcute. Banii pot fi câștigați, timpul se epuizează pentru totdeauna și nu este posibil să îl returnați! De asemenea, în poziții nenaturale sunt tensionate articulațiile și apasă oboseala.
Traieste confortabil, traieste frumos!
Написать комментарий